• Buckton House

    ramshackle rear transformed  A Victorian terrace house with ramshackle rear additions is transformed into a contemporary residence with this design concept. The design sees rear additions removed to make way for an internal courtyard and a new rear pavilion, housing a sitting room and garage with a bedroom above. The kitchen, courtyard, sitting room and garage form a sequence of linked, completely openable spaces with a continuous stone floor, which serves to increase the apparent size of the site. The garage can be converted from a purely utilitarian space to valuable additional living space, an important objective in a time of increasing urban density. Timber slats around the new bedroom balcony above address privacy issues from adjacent gardens.
    Client: Undisclosed Location: Sydney, Australia Structural Engineers: Lamaro Associates Status: Unbuilt, 2007