• Hamilton House

    red box, glass box This fine old house in Sydney's eastern suburbs had poorly designed additions at the rear, effectively separating the house from the existing garden and swimming pool. CEA's concept added a sequence of rooms, cascading down to the level of the garden, mediating between the original house and the leafy garden and pool. Formally it consisted of a two storey red box penetrated by a glass box containing a new kitchen/dining room that hovers slightly above the garden level. The living room, a large space with a high ceiling suitable for display of contemporary artworks, opens to the pool and garden via a large glass door that can be raised, disappearing into the thickness of the wall above.
    Client: Undisclosed Location: Sydney, Australia Status: Concept, 2003